Borsika Néptáncegyüttes

Hírek

Táplálkozás, erőnlét, állóképesség

A együttesünkben nagy hangsúlyt fektetünk a csoportjainkban tanuló gyerekek egészséges táplálkozására, fizikai állapotára is. A kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás , egyik alapfeltétele a gyerekek harmonikus fejlődésének, hozzájárul ugyanakkor a megfelelő fizikai erőnléthez és állóképeséghez. Ebben segített nekünk Vitos Dorottya dietetikus előadása és szakmai tudása, aki hasznos tanácsokkal látta el táncosainkat, világított rá olyan táplálkozásbéli gondokra, amelyekre…

Táncból, dalból font boldogság

Az erdélyi tájegységek, de főként a Maros megyei és egy távolabbi vidék táncait fonták egymásba a XV. Gyöngykoszorúk Gyöngye találkozón színpadra lépő gyermekek és fiatalok. A Maros Művészegyüttes kövesdombi termében szombat délután 11 néptáncegyüttes mutatta be műsorát, köztük együttesünk nagycsoportos gyerekei, akik ezúttal nyárádselyei koreográfiával léptek fel.

Köszönjük a Csoóri Sándor Alapnak

A Borsika Néptáncegyüttes Egyesület 2020/2021 tevékenységét, a csoportjainkban zajló néptánc oktatást, a gyerekek táborba való utaztatását, illetve a fellépésink, előadásaink és az oktatáshoz szükséges muzsikát a Csoóri Sándor Alap (CSSP-NEPTANC-HT-2020-0072) támogatta.

Továbbjutottak dalospacsírtáink a népdalvetélkedőn

November 13-án délelőtt zajlott a III. Csak tiszta forrásból népdalvetélkedő Maros megyei döntője. A jelenlegi szabályzások miatt csak online, Zoom felületen keresztül tartották meg a rendezvényt, melyen együttesünk dalospacsírtái is résztvettek. Előkészítő osztály – II. osztály kategóriában, együttesünk középcsoportos tagja, Barabási Rékácska első helyezést ért el. Az V.-VI. osztályosok kategóriájában, együttesünk nagycsoportos tagja Zilinszki Dorottya…

Nemzetközi hírnevet szerzett a Borsika Néptáncegyüttes

Olaszországi világszintű folklórfesztiválon képviselte Romániát, s szűkebb értelemben Erdélyt a Borsika Néptáncegyüttes. A marosvásárhelyi néptáncos gyerekek a rendezvény fődíjával tértek haza.

Eltáncolt csizmák

Köszönjük Tankó Imre (Incaltaminte Atelier) bőrműves mesternek, az Eltáncolt csizmák projektünk kapcsán az egyesületünknek adományozott gyönyörű csizmát.