Borsika Néptáncegyüttes

Hírek

Köszönjük a Csoóri Sándor Alapnak

A Borsika Néptáncegyüttes Egyesület 2020/2021 tevékenységét, a csoportjainkban zajló néptánc oktatást, a gyerekek táborba való utaztatását, illetve a fellépésink, előadásaink és az oktatáshoz szükséges muzsikát a Csoóri Sándor Alap (CSSP-NEPTANC-HT-2020-0072) támogatta.

Továbbjutottak dalospacsírtáink a népdalvetélkedőn

November 13-án délelőtt zajlott a III. Csak tiszta forrásból népdalvetélkedő Maros megyei döntője. A jelenlegi szabályzások miatt csak online, Zoom felületen keresztül tartották meg a rendezvényt, melyen együttesünk dalospacsírtái is résztvettek. Előkészítő osztály – II. osztály kategóriában, együttesünk középcsoportos tagja, Barabási Rékácska első helyezést ért el. Az V.-VI. osztályosok kategóriájában, együttesünk nagycsoportos tagja Zilinszki Dorottya…

Nemzetközi hírnevet szerzett a Borsika Néptáncegyüttes

Olaszországi világszintű folklórfesztiválon képviselte Romániát, s szűkebb értelemben Erdélyt a Borsika Néptáncegyüttes. A marosvásárhelyi néptáncos gyerekek a rendezvény fődíjával tértek haza.

Eltáncolt csizmák

Köszönjük Tankó Imre (Incaltaminte Atelier) bőrműves mesternek, az Eltáncolt csizmák projektünk kapcsán az egyesületünknek adományozott gyönyörű csizmát.