Borsika Néptáncegyüttes

Sajtómegjelenések

Az egyéniséggé válás lehetősége

Negyedik alkalommal szervezte meg a marosvásárhelyi Boróka néptáncegyüttes és a Táncolj velünk most! oktatócsapata a 9–14 éves korosztálynak megmutatkozási lehetőséget kínáló gyermek-szólótáncversenyt a Maros Művészegyüttes kövesdombi előadótermében.

Kincsek táncban, bőrben, fában

A magyar és román néptáncvilág megannyi színe, a szász táncok könnyed eleganciája és a cigány táncok tüze találkozott tökéletes egységben a hét végén a marosvásárhelyi vár udvarán.

A szőlő és bor ünnepe Kelementelkén

Gyulakuta községben szeptember 11-én, szombaton tizedik alkalommal szerveztek olyan szüreti mulatságot a kelementelki szőlőhegy alatt, amely lassan fesztivállá kezdi kinőni magát.

Tekerj egy jó célért!

Szeptember 18-19-én ismét megszervezi Marosvásárhelyen a Tekerj egy jó célért! elnevezésű adománygyűjtő kerékpáros rendezvényt a Marosszéki Közösségi Alapítvány. Ezúttal 15 projekt vár támogatásra – az eseménnyel kapcsolatos részleteket, valamint a támogatásra váró terveket kedden sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

Több százan tekertek egy jó célért

Sikeres volt a Marosszéki Közösségi Alapítvány Tekerj egy jó célért! nevű jótékonysági akciója, amit a járványhelyzet miatt nem tömegrendezvényként, hanem egyének, családok, kisebb baráti társaságok pontgyűjtő játékaként szerveztek meg.

Karácsonyköszöntés népdallal, tánccal

Közel kétszáz népviseletbe öltözött gyermek teremtett tánccal, dallal ünnepi hangulatot szombat délután a marosvásárhelyi Borsika néptáncegyüttes harmadik karácsonyi előadásán.

Gyöngykoszorúk Gyöngye

A Maros Művészegyüttes a Maros megyei EMKE és a Pro Folk Dance Egyesület együttműködésével szombaton XIII. alkalommal szervezte meg a Gyöngykoszorúk Gyöngye évzáró néptánctalálkozót.

Jótékonyság – nem csak a szeretet ünnepén!

Karácsony közeledtével a szeretet ünnepe sokakban megmozdít valamit, viszont adakozni nem csak ilyenkor lehet. Péntek este a Maros Művészegyüttes, a Napsugár és a Borsika néptáncegyüttesek Nóráért táncoltak, így csatlakoztak a négyéves kislány gyógykezelése érdekében szervezett adománygyűjtéshez.

Tánctábor a barátság és a népi kultúra ápolásáért

Kirándulás, tábor, néptánc- és népdaloktatás, kézműves- és mozgásos tevékenységek, s ami ennél is fontosabb: csapatépítés. Mi kell ennél több egy mai iskolás gyereknek a vakáció ideje alatt? Ez volt a nyár egyik fénypontja annak a 65 Maros megyei gyereknek, akik részt vettek a II. Borsika néptánctáborban Zetelakán.

Játék és hagyományőrzés – Borsika a Kultúrpalotában

Az adventzáró események közül nagyon sok szülőnek és nagyszülőnek a Borsika néptánccsoport előadása volt a legszebb karácsonyi ajándék. A marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermét zsúfolásig megtöltő közönség valódi hagyományőrző élményben részesült. A néptáncok mellett karácsonyi dalok és népi gyermekjátékok szerepeltek műsoron.